Pondělí, 29 dubna, 2024
23.8 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTECKO: Riskantní jízda v protisměru na dálnici D8. Policie hledá svědky

ÚSTECKO: Riskantní jízda v protisměru na dálnici D8. Policie hledá svědky

VIDEO: Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s riskantní jízdou neznámého řidiče jedoucího ve vozidle Hyundai Tucson černé barvy v protisměru na dálnici D8, který tím ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. K jízdě v protisměru došlo v úterý 2. dubna 2024 v době od 20:30 hod. do 20:51 hod. na dálnici D8 mezi 69. až 58. km (exit 69 – Ústí n/L centrum – km. 58 tunel Radejčín). Hledáme tedy řidiče, kteří jeli v danou dobu ve směru jízdy od Prahy na Ústí nad Labem a potkali v levém jízdním pruhu vozidlo, jehož řidič jel v protisměru tedy na Prahu. V důsledku nutného úhybného manévru před protijedoucím vozidlem, z důvodu zabránění čelnímu střetu, jiný řidič následně havaroval.

Policisté již provedli několik výslechů osob a vyhodnocují jednotlivé kamerové záznamy. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. V případě soudem uznané viny hrozí dotyčnému řidiči až dvouletý pobyt za mřížemi nebo zákaz činnosti.

V zájmu řádného objasnění okolností této riskantní jízdy se obracíme na veřejnost s žádostí o poskytnutí svědectví lidí, kteří událost viděli nebo byli sami ohroženi. Případně žádáme o poskytnutí kamerových záznamů z palubních kamer, které by mohly přispět k řádnému objasnění celé události. Informace lze sdělit na nejbližší policejní služebně nebo na lince 158.

Za pomoc předem děkujeme.

5. dubna 2024
mjr. Mgr. Kamil Marek

Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje
Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU