Sobota, 4 května, 2024
20.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaFestivalyV Litoměřicích poprvé proběhne Záložka – malý knižní festival

V Litoměřicích poprvé proběhne Záložka – malý knižní festival

Litoměřice – Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích pořádá tuto neděli 28. dubna první ročník festivalu ZÁLOŽKA. Malý knižní festival, který je zaměřený na spisovatele a nakladatelství severních Čech, bude probíhat přímo v knihovně a to od 10 až do 18 hodin.

Těšit se můžete na bohatý program plný besed a autorských čtení, chybět nebude ani výborná výběrová káva a výběr dezertů. Počítá se i s programem pro děti. Kromě stánků s knihami na akci najdete také nezbytnosti pro knihomoly – včetně záložek.

Hlavní hvězdou letošního programu je spisovatelka Barbora Šťastná, která v 15 hodin veřejně představí svou nejnovější knihu – historický román hotel Atlantic. Dorazí ale také rodačka z Roudnice nad Labem, známá spisovatelka knih pro děti Anna Burdová. Anna Burdová je nevidomá, takže jí do knihovny doprovodí její nejlepší kamarádka – vodící fenka Dixie. Na besedě v 11 hodin společně představí i službu KNIŽNÍ KOUČINK, v rámci níž Anna Burdová jako literární redaktorka, konzultantka a mentorka pomáhá začínajícím autorům na cestě za jejich první knihou.

Sledovali jste soutěž „Peče celá země?“ V tom případě by Vám určitě neměla uniknout beseda s účastnicemi – Veronikou Křížovou a Zuzanou Andrášovou. Společně prozradí, jak se peklo pro celou zemi. Ve 14 hodin.

Mezi pozvanými hosty nechybí ani historik Tomáš Cidlina. V1 6 hodin bude prezentovat svou nejnovější knihu Leipsche, kterou mu v roce 2022 vydalo nakladatelství Voda na mlýn.

Akce vyvrcholí v 17 hodin koncertem mladého folkového písničkáře, který si říká Will Eifell.

Kromě toho se můžete těšit na prezentaci mnoha institucí a organizací. Dorazí třeba lounská knihovna, Knihovna Ústeckého kraje a Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích.

Všechny podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU