Úterý, 14 května, 2024
22.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: Společnost Mondi v rámci Ekodne zvelebovala Nové náměstí

ŠTĚTÍ: Společnost Mondi v rámci Ekodne zvelebovala Nové náměstí

VIDEO: 20. dubna jste mohli na Novém náměstí ve Štětí potkat lidi v zahradnických rukavicích a se zahradnickými nástroji. Společnost Mondi zde pořádala svůj Ekoden, nově ve spolupráci s městem Štětí. Největší česká papírna Mondi Štětí si zároveň letošní rok připomíná 75 let od založení původního výrobního závodu, dříve známého jako Severočeské papírny.
Významné výročí papírna oslavila slavnostním vysazením památné lípy na Mírovém náměstí ve Štětí. Lípa byla vysazena v blízkosti radnice a její symboliku připomíná umístěná plaketa. Slavnostní akt na připomínku důležitého historického milníku proběhl za účasti generálního ředitele Mondi Štětí Miroslava Zítky, zaměstnanců závodu a zástupců samosprávy včetně starosty města Štětí Miroslava Andrta.
I když spolupráce firmy Mondi s městem Štětí je rozsáhlá, spolupráce na Ekodni je novinkou. Tato myšlenka se zrodila již před rokem.
Zvelebování města je věc krásná, bohužel jsou mezi námi i spoluobčané, kteří jakékoliv snahy o zkrášlování ničí. Snad nové květináče a všechny úpravy dlouho vydrží a budou dělat radost.

Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU