Sobota, 27 července, 2024
18.9 C
Ústí nad Labem
DomůPozvánkyÚSTÍ N. L.: Ze Zálezel na Mars a do světů fantazie

ÚSTÍ N. L.: Ze Zálezel na Mars a do světů fantazie

Nevíte kudy kam se vydat v květnu? Knihovna Ústeckého kraje láká na program, v rámci něhož bude možné se od vyhlídek nad labským údolím přes okolí Černobylu vypravit až na Mars. Na své si přijdou i fanoušci sci-fi a fantasy světů.

Na poslední jarní měsíc připravila Knihovna Ústeckého kraje pro své uživatele 15 kulturních a vzdělávacích akcí. Téma kudy kam v květnu odkazuje na fakt, že tento měsíc bude především o cestování. Návštěvníci knihovny tak budou mít možnost poznat blízká i vzdálená místa reálného světa nebo se vydat do světů smyšlených.

Spolu s přednášejícím Matoušem Erbanem se čtenáři podívají, jakým vývojem v posledních letech prošlo okolí jaderné elektrárny Černobyl (9. 5.). Pro ty, kteří se chtějí vypravit ještě dál, je pak připravena přednáška popularizátora vědy Tomáše Petráska, který přiblíží dobývání Marsu (28. 5.). Uživatelé, kteří preferují tuzemskou turistiku, se s knihovníky mohou vypravit na výlet po vyhlídkách nad Dolními Zálezly a pokochat se výhledy do labského údolí (25. 5.). Květnový program nabídne i scénické čtení z oblíbeného cyklu Listování, v rámci něhož bude tentokrát představena kniha Než natáhnu brka (13. 5.).

„Zvláštní pozornost si rozhodně zaslouží akce FanKom: 24 hodin fantasy a komiksu. Tento multižánrový festival pro fanoušky sci-fi, fantasy, komiksů a her odstartuje v pátek 17. května, a jak již napovídá název, bude probíhat čtyřiadvacet hodin v kuse. Vedle workshopů, přednášek, prodejních stánků a výtvarných dílen se návštěvníci mohou těšit i na celonoční hraní RPG a deskových her,“ říká vedoucí Oddělení komunikace knihovny Jana Černá Válková.

Přehled všech připravovaných akcí uživatelé naleznou na webových stránkách www.knihovnauk.cz, dále pak v měsíčníku Uličník nebo v tištěných programech, které jsou volně k rozebrání ve všech budovách knihovny a na dalších veřejných distribučních místech.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU