Pátek, 17 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKinoÚSTÍ N. L.: Regionální premiéra filmu Už Tě nemám rád zaplnila Hraničář

ÚSTÍ N. L.: Regionální premiéra filmu Už Tě nemám rád zaplnila Hraničář

V úterý 30. dubna proběhla úspěšná regionální premiéra koprodukčního filmu Už Tě nemám rád, který vznikl ve spolupráci s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje. Film měl premiéru 39. MFF ve Varšavě v roce 2023, kde získal zvláštní cenu poroty. Na premiéře nechyběla delegace tvůrců filmu, mezi nimi i režisér Zdeněk Jiráský a představitelé hlavních rolí Maisha Romera Kollmann a Daniel Zeman.

„Film vznikl za finanční podpory Ústeckého kraje a naší filmové kanceláře. Jedná se nejen o podporu filmové umělecké tvorby, ale také o prestiž regionu a podporu místních podnikatelů, kteří pro filmaře dodávají potřebné služby,“ řekl náměstek Jiří Řehák, který má na starost kulturu a cestovní ruch.

Režisérem filmu, který vznikl v koprodukci ČR, Slovenska a Rumunska, je Zdeněk Jiráský, autor oceněného filmu Poupata. Příběh vypráví o první lásce, rodinných vztazích, útěku z domova a ztrátě iluzí.

Film se natáčel v reálných prostředích v Ústeckém kraji a v Rumunsku – mezi vizuálně nejatraktivnější lokace patřilo zřejmě nechvalně známé sídliště Ferentari, ale také překrásná místa v povodí Dunaje. Excelují zde také známí rumunští herci – Gabriel Spahiu a Marin Grigore. V Ústeckém kraji se natáčelo celkem 23 natáčecích dní.

V hlavních dětských rolích se představí Maisha Romera Kollmann a Daniel Zeman, dospělých rolí se ujali mj. Anita Krausová, Marián Mitaš a Réka Dérzsi. Dětské úlohy byly obsazeny na základě několika kol castingu s dětmi ze základních škol z Ústeckého kraje – řada z nich se natáčení filmu zúčastnila také v epizodních a dalších rolích.

Výroba filmu byla podpořena Ústeckým krajem, Státním fondem kinematografie, AVF, Sony Europe. Distributorem filmu je společnost Continental film.

Zdroj: https://www.kr-ustecky.cz/

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU