Pondělí, 20 května, 2024
13.4 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaÚSTÍ N. L.: Náctiletí lupiči se ke dvěma přepadením přiznali

ÚSTÍ N. L.: Náctiletí lupiči se ke dvěma přepadením přiznali

Ústeckým kriminalistům z linie násilné trestné činnosti se podařilo objasnit případy dvou loupeží v Krásném Březně a ve Všebořicích. Dva mladiství (16,17) si koncem měsíce dubna ve večerních hodinách na zastávce MHD vyhlédli svou oběť, se kterou následně jeli až do místa, kde vystupovala. V obou případech se jednalo o dva mladíky. Ze zastávky je následně sledovali určitou dobu a pak zaútočili. Po poškozených pod pohrůžkou, že mají zbraň, chtěli peníze nebo mobilní telefon.
Kriminalisté na základě výpovědí poškozených a analýze kamerových systémů si vytipovali možné podezřelé. Mladiství se při výslechu k oběma loupežím přiznali. V minulosti nikdy nebyli trestáni.
V současné době čelí obvinění z trestného činu provinění Loupeže. Za uvedený trestný čin hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let. V případě odsouzení se mladistvým ukládá poloviční trest (u mladistvých se trest nazývá trestním opatřením), než jaký je ukládán dospělému pachateli. 
Kriminalisté z linie násilné trestné činnosti od počátku roku evidují 12 loupeží, z toho 10 loupeží se jim podařilo již objasnit. 

Ústí nad Labem 9. května 2024
por. Veronika Hyšplerová

mluvčí policie Ústeckého kraje

Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU