Sobota, 27 července, 2024
18.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoSvětový den boje proti mrtvici připomene i litoměřická nemocnice

Světový den boje proti mrtvici připomene i litoměřická nemocnice

Litoměřice – Víte, že 15. květen je Světovým dnem boje proti mozkové mrtvici? Cévní mozková příhoda, lidově nazývána jako mrtvice, ročně postihne 30 tisíc Čechů a patří k nejčastějším příčinám úmrtí. Také proto se ve středu 15. května u hlavního vstupu do litoměřické nemocnice dozvíte, jak se před cévní mozkovou příhodou chránit, jaké jsou její příznaky a jak rychle pomoci při jejím vzniku.

Preventivní akce bude probíhat od 9 do 13 hodin. Ve stánku u hlavního vstupu do nemocnice bude přítomen lékař – neurolog – a můžete si nechat zdarma změřit krevní tlak a hladinu cukru v krvi.

Na akci Krajská zdravotní spolupracuje s neziskovou organizací „Čas je mozek.“ Tento projekt vznikl v roce 2015 s cílem informovat širokou veřejnost o projevech cévní mozkové příhody a možnostech její včasné léčby.

Pro více informací se podívejte ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU