Sobota, 27 července, 2024
19.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaFestivalyTEREZÍN: Festival Svět 2030: Na mou duši začne ve čtvrtek

TEREZÍN: Festival Svět 2030: Na mou duši začne ve čtvrtek

Již ve čtvrtek 30. 5. proběhne na terezínské VŠAPs festival Svět 2030: Na mou duši. V letošním 3. ročníku budou účastníci společně řešit otázky duševního zdraví člověka v dnešní společnosti a hledat odpovědi. Zhoršující se duševní zdraví bije na poplach a péče o něj se stává prioritou. Pozvání přijali vzácní hosté a odborníci. Festival chce přispět k naplňování cílů udržitelného rozvoje SDGs OSN a zvyšování kvality života lidí. Přijďte zjistit, jak o sebe pečovat, co pro to můžou dělat různé organizace. Užijte si den bez starostí s inspirativními lidmi. Na mou duši. Proč se festival pořádá?

  • V České republice neustále přibývá lidí s psychickými problémy. Nárůst dospělých klientů i dětí nezvládají psychiatrické ambulance ani krizová centra a kliniky.
  • Stále přibývá hovorů na krizových a SOS linkách. Odborníci nestíhají. Čekající lhůty na pomoc jsou neúnosné. Na problém poukazují už i sami děti.
  • Lidé přicházejí především s dlouhodobě neřešenými problémy. Vedle trápení v partnerských vztazích přibylo velké množství překážek v komunikaci na pracovišti.
  • Co na to říkají odborníci? Jakou roli hrají v tématu školy, municipality, zaměstnavatelé, neziskové organizace, terapeuti kliničtí i nekliničtí?
  • Jaké máme možnosti? Jak o své duševní zdraví správně pečovat? Jak změnit směr ke zdraví?

Celý den vás čeká zajímavý program na vícero scénách. Ve velké aule se bude dopoledne odehrávat mezinárodní vědecké konference, odpoledne přejdeme do aplikované části konference s odborníky z praxe a inspirativními lidmi napříč sektory, v podvečer se zde můžete těšit na přednášky speciálních hostů. V učebnách budou v odpoledních hodinách probíhat ukázkové workshopy z terapeutické praxe, ať už přes mysl, tělo, jídlo, umění nebo třeba hudbu. Ve dvoře se setkáte s dalšími ukázkami a zajímavým doprovodným programem pro celou rodinu. Program naleznete níže, veškeré další informace na https://svet2030.cz/

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU