Sobota, 27 července, 2024
18.9 C
Ústí nad Labem
DomůPozvánkyV Terezíně se vůbec poprvé koná Víkend otevřených zahrad

V Terezíně se vůbec poprvé koná Víkend otevřených zahrad

Terezín – I pevnost Terezín se tento víkend 8. a 9. června  zapojuje do mezinárodní akce otevření běžně nepřístupných zahrad, představení speciální zahradní architektury, či mimořádné nabídky fauny a flóry. A že historická pevnost má co nabídnout: zelené střechy opevnění, příkopy s funkčním vodním systémem, parky s historií, ale i plány do budoucnosti. Moderní zahrady u obnovených památek nebo tajemné vnitro blokové zahrádky ukryté ve speciální výstavbě vojenského města. Prohlédněte si je!

Vyrazit na prohlídku zeleně Terezína můžete kdykoliv mezi 9. a 17. hodinou, a to jak v sobotu, tak v neděli. Vychází se z Infocentra na Retranchementu 5, kde získáte mimo jiné letáček k akci. Procházka je individuální a navštívíte v rámci ní 7 míst. Tato prohlídka je bez vstupného. Informační materiály, které dostanete, Vám ale prozradí spoustu zajímavostí o zeleni v pevnosti.  Získáte také slevy do muzea historie vzniku pevnosti od 18. století a do tajemných historických chodeb – proto přijeďte raději v dopoledních hodinách.

Pokud máte zájem, můžete prohlídku zeleně absolvovat S PRŮVODCEM. Vstupné na takovou prohlídku je 50,- Kč, vychází se opět z Infocentra na Retranchementu 5. KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY SE KONAJÍ POUZE V SOBOTU a to v 10 a ve 14 hodin. S průvodcem kromě veřejných míst navštívíte také soukromé zahrady ve vnitroblocích. Časová náročnost takové prohlídky je 2 hodiny a zájemcům doporučujeme se předem objednat na telefonním čísle 775 711 881 nebo na e-mailu info@pevnost-terezin.cz.

Podrobnosti o akci najdete ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU