Čtvrtek, 25 dubna, 2024
3.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoMěsto Litoměřice rozdalo 60 vermikompostérů

Město Litoměřice rozdalo 60 vermikompostérů

Litoměřice – I v panelovém bytě můžete kompostovat. Příkladem jde město Litoměřice, které začalo občanům zdarma rozdávat vermikompostéry. Vychází tak vstříc těm, kteří nemají kam umístit klasický kompostér, a přesto by rádi s pomocí žížal kompostovali.

„O vermikompostéry je mezi lidmi zájem, který se předpokládám ještě zvýší, jakmile se občané o této možnosti dozvědí.  O vermikompostéry mohou požádat lidé, kteří v Litoměřicích vlastní byt nebo rodinný dům a v loňském roce si nepožádali o klasický kompostér,“  vysvětlila Miroslava Jirků z odboru životního prostředí Městského úřadu Litoměřice.

Nový pomocník v podobě vermikompostéru už je v šedesáti litoměřických domácnostech. Ještě devatenáct kusů vermikompostérů má město pro případné zájemce k dispozici. Na odboru životního prostředí s pomocí žížal kompostují už třetím rokem. Město také pro příjemce vermikompostérů uspořádalo workshop, na kterém se o tomto typu kompostování dozvěděli vše potřebné.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU