Čtvrtek, 25 dubna, 2024
7.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoRecykl den nabídne zajímavý program všem věkovým kategoriím

Recykl den nabídne zajímavý program všem věkovým kategoriím

Litoměřice – Do parku Václava Havla v Litoměřicích se po roce vrací RECYKL DEN – den plný workshopů, besed a zajímavých setkání na téma recyklace, minimalizace odpadů v domácnosti a globální odpovědnost.

Akce proběhne už tuto sobotu 29. srpna a od 10 do 16 hodin nabídne pestrý program nejen dospělým, ale také dětem a rodinám s dětmi.

Zúčastnit se můžete třeba workshopu vazby suchých květin nebo na vlastní oči uvidíte, co všechno se dá vyrobit ze starých riflí, které už se nehodí k nošení. Připraven je také workshop, v rámci kterého si vyrobíte diář nebo zápisník z vyřazených materiálů a vyzkoušet si můžete i barvení kávovou sedlinou.

Miroslava Jirků z odboru životního prostředí Městského úřadu Litoměřice Vám poradí, jak na dotace na solární panely a podzemní nádrže na dešťovou vodu. Mluvit se bude také o kompostování a o vermikompostování – tedy kompostování pomocí žížal.

Studenti vysoké školy v Praze, Zuzka a Míra, Vám představí Jedlý kelímek, zatímco Martina Lízlová, majitelka bezobalového obchodu Meloun v Litoměřicích, zájemce seznámí s místní komunitou “Odpadkových hrdinů.”

K zakoupení i k obdivování budou na místě Netřesky ze středohoří, které Vás přesvědčí, že vyjít se dá i s málem a Martina Žilková z LitoHubu Vás seznámí s tím, jak daleko je projekt komunitních zahrádek v Litoměřicích.

To vše doplní plstění víl z lokální biovlny, soutěže pro děti, bazar výtvarných potřeb a swap oblečení, knih a hraček.

Přijďte, vstup je zdarma.

Facebooková událost je ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU