Pátek, 29 března, 2024
14 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTECKÝ KRAJ: Kraj pošle více peněz na úpravu běžeckých stop

ÚSTECKÝ KRAJ: Kraj pošle více peněz na úpravu běžeckých stop

Rada Ústeckého kraje se zabývala podporou projektů programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Jedním z projektů je i úprava běžeckých stop na území Ústeckého kraje.

„Vedení kraje je připraveno oproti minulým rokům podpořit finanční dotací všechny subjekty, které zajišťují úpravu běžeckých stop a celkově také navýšit poskytnuté finanční prostředky včetně nastavení fungování celého systému v následujících letech. Jsme připraveni spravedlivě podpořit všechny subjekty v Krušných horách, ale také v Lužických horách, které se starají o úpravu běžeckých tras a tím přispět vedle příslušných obcí, měst či podnikatelských subjektů k zajištění co možná nejlepších podmínek pro běžkaře nejen z našeho regionu. Cílem je dlouhodobá a koncepční podpora,“ uvedl Jiří Řehák, náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu, kulturu a památkovou péči.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli i přes současnou složitou situaci při sestavování rozpočtu Ústeckého kraje, kdy bohužel dochází ke snižování a krácení výdajů. Pro nastavení jasných pravidel podpory všech zapojených subjektů jsme se rozhodli využít příslušných destinačních agentur Krušné hory a České Švýcarsko. Jsem připraven se všemi zainteresovanými sejít a nalézt tak společně konsenzus,“ doplnil náměstek hejtmana.

Autor: Bc. Vít Hnízdil
Zdroj: https://www.kr-ustecky.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU