Pátek, 19 dubna, 2024
4 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyReklamní článkyPrůměrný věk automobilu v České republice (reklamní článek)

Průměrný věk automobilu v České republice (reklamní článek)

Na základě statistických údajů nás zajímá průměrný věk automobilů, pro které majitelé hledali povinné ručení či havarijní pojištění. Jaký je jejich průměrný věk?

Průměrný věk automobilů v českých městech

Podle Svazu dovozců automobilů překročil počet registrovaných osobních automobilů počet 6 milionů. Což je velmi vysoké číslo k poměru obyvatel, kterých je zhruba 10 690 000. Za pár let se může stát, že na jednoho obyvatele připadne jeden automobil. V roce 2011 bylo dle statistik svazu registrováno 4 597 450 automobilů, nárůst je za devět let tedy téměř o milion a půl.

Nejen že máme v České republice velké množství automobilů, máme zde historicky nejstarší vozy. Průměrné stáří vozového parku se pomalu, ale jistě každý rok zvyšuje a nyní přesahuje 15 let. Důvodem růstu průměrného stáří je import ojetin ze zahraničí. Pokud si chcete zjistit stáří kupovaného vozu přesně, pomůže vám carvertical.com/cz. Stačí zadat VIN kód vozu a dozvíte se také další informace o historii vozu.

Důvody stárnutí vozového parku

Jednu ze zásadních rolí ve stárnutí vozového parku hraje rovněž fakt, že mnoho lidí nemá potřebu své stávající auto měnit, protože jim stačí a zcela vyhovuje. Příkladem jsou vozy Škody Fabie, kdy nejstarší modely mají 13 let a na silnici jsou častými účastníky. Nejedná se o špičkový vůz, přesto jej řada lidí považuje za velmi spolehlivý a nehodlá ho měnit. Mnoho starších lidí se bojí nových vozů, které jsou často technicky náročnější a oprava není zrovna nejlevnější.

Problém není způsoben věkem automobilu, ale jeho technickým stavem. S minimem povědomí o používání a údržbě pravidelných kontrol a oprav budou tyto vozy sloužit po dlouhou dobu. Nabízejí prakticky vše, co potřebujete pro pohodlnou jízdu na moderních silnicích. Problémy s komfortem, výkonem, vybavením a bezpečností se od nových automobilů tak drasticky neliší. Ano, je lepší řídit nové auto z autosalonu, ale stojí to peníze. Ne každý má na to finanční prostředky, takže není důvod se stydět, natož panikařit, že řídíte auto z roku 2010, nebo dokonce starší.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU