Pondělí, 29 dubna, 2024
23.8 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiAŽD Praha s.r.o.Prvomájová parní jízda na Švestkové dráze se blíží

Prvomájová parní jízda na Švestkové dráze se blíží

Litoměřicko – Pro všechny, kteří hledají nezvyklý způsob, jak oslavit První máj, přichystala Švestková dráha (Linka U10: Litoměřice horní nádraží – Lovosice – Most) nostalgické parní jízdy. Společnost AŽD totiž ve středu 1. května 2024 vypraví historickou soupravu taženou parní lokomotivou 354.195 z roku 1925, známou pod přezdívkou Všudybylka.

Zájemci o jízdu s nádechem historie si mohou vybrat ze dvou spojů, které v první májový den pojedou. První vyjíždí z Mostu v 7:30 hod. a vracet se bude z Litoměřic horního nádraží v 10:25 hod.

Druhý spoj vyjede z Mostu ve 13:30 hod. a z Litoměřic horního nádraží vyrazí zpět v 16:25 hod. V soupravě nebude chybět bufetový vůz s občerstvením pro malé i velké cestovatele.

„Touto akcí s vůní páry chceme poděkovat všem cestujícím, že s námi jezdí. Abychom jízdu zpestřili, bude ve vlaku vystupovat hudební skupina a děti se mohou těšit na drobné dárky, které jim budeme rozdávat. Protože si našich cestujících skutečně vážíme, ani letos nebudeme zvyšovat jízdné, přestože náklady na vypravení parního vlaku rok od roku prudce stoupají,“ říká generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.

Dospělí cestující tak v jednom směru zaplatí 150 Kč, děti ve věku 6 až 18 let 80 Kč a děti do 6 let pojedou zdarma. Jízdenky lze zakoupit pouze ve vlaku a místa nelze dopředu rezervovat. Protože jde o mimořádné spoje, ve vlacích neplatí tarif Dopravy Ústeckého kraje ani Systém jednotného tarifu – OneTicket (Jedna jízdenka).

Kompletní jízdní řád najdete na webu www.svestkovadraha.cz.

Autor: Jiří Dlabaja, tiskový mluvčí AŽD

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU