Sobota, 18 května, 2024
12.5 C
Ústí nad Labem
DomůPozvánkyV Úštěku začíná výstava významného malíře Borise Jirků

V Úštěku začíná výstava významného malíře Borise Jirků

ÚštěkJeden z nejlepších malířů současnosti – Boris Jirků – bude vystavovat v Café Galerii v Úštěku na Mírovém náměstí. Výstava, která představí autorovu tvorbu z poslední doby, začne slavnostní vernisáží v sobotu 4. května v 17 hodin.

Součástí vernisáže bude malé hudební překvapení a také raut. Jste srdečně zváni! Boris Jirků bude na vernisáži osobně přítomen.

Boris Jirků je malíř, grafik, ilustrátor a také sochař. Ilustroval více než stovku knih, především od Bulgakova a Márqueze. Bulgakův proslulý román „Mistr a Markétka“ Boris Jirků ilustroval čtyřikrát. Márquézova „Kronika ohlášené smrti“ se díky ilustracím Borise Jirků stala nejkrásnější knihou roku 1984.

Boris Jirků vystavuje u nás i v zahraničí a je také vysokoškolským pedagogem. Mimochodem velmi oblíbeným. Umělec žije v Praze, tvoří na chalupě v Horní Bečvě.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU