Sobota, 27 července, 2024
18.9 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaČtyřnásobná držitelka ceny Magnesia Litera na besedě v Litoměřicích!

Čtyřnásobná držitelka ceny Magnesia Litera na besedě v Litoměřicích!

Litoměřice – Svou nejnovější knihu nazvanou  „Čokoládová krev“ představí Radka Denemarková v litoměřické Galerii Gotické dvojče. A to už v úterý 28. května od 17 hodin. VSTUPNÉ JE DOBROVOLNÉ.

Nenechte si ujít zajímavé literární setkání s historičkou, publicistkou a dramaturgyní, která už čtyřikrát získala cenu Magnesia Litera! Její knihy byly přeloženy do třiadvaceti jazyků.

Román  ČOKOLÁDOVÁ KREV Radce Denemarkové vyšel na konci loňského roku v nakladatelství Host. Román popi­su­je deva­te­nác­té sto­le­tí z okna vla­ku, za nímž se míha­jí tři hlav­ní posta­vy: John D. Rocke­feller, Geor­ge San­do­vá a Bože­na Němcová. Mnohovrstevnatý příběh se dotýká svobody žen, bezohledné moci peněz i neviditelné chudoby a velikosti světa.

Název – ČOKOLÁDOVÁ KREV – odkazuje k ropě, inkoustu i stigmatizující menstruaci. Sto padesát let staré příběhy jsou protkané současností – přesto se nejedná o historický román.

Úvodní foto: Harald Krichel

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU