Středa, 24 dubna, 2024
4 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánky kam za kulturou, sportem či zábavou. První zářijový víkend se toho bude dít opravdu hodně – bez ohledu na počasí. Na své si přijdou milovníci vážné hudby, děti, sportovci i milovníci přírody. Můžete dokonce udělat dobrý skutek!

V Litoměřicích se bude v sobotu 5. září konat hned několik akcí. Můžete vyrazit třeba do Pokratic na “Babinského sobotu.” Od 10 do 16 hodin bude probíhat v pokratické tělocvičně a na zdejším fotbalovém hřišti. Jedná se o akci především pro děti, které by měla nenásilnou formou přivést ke sportu a k pohybu. Příchozí si mohou vyzkoušet netradiční sporty, zasoutěžit si nebo si třeba pod dohledem trenéra zacvičit. Více ZDE.

Na Střeleckém ostrově bude v sobotu od 14 hodin probíhat pátý ročník “Krokudy čtvrtmaratonu.” Připravené jsou tratě pro všechny věkové kategorie. Zatímco dospělí poběží skoro jedenáct kilometrů, děti musejí zaběhnout jen několik metrů. Závod doprovází také kulturní program a zážitkové atrakce. Více ZDE.

Kulturní a konferenční centrum Litoměřice bude o víkendu – v sobotu i v neděli – žít festivalem “Žhavé struny Jaroslava Svěceného.” Čekají na Vás dva unikátní koncerty a také výstava vzácných houslí z českých i zahraničních sbírek. Více ZDE.

Na Hlinné budou mít v sobotu Slavnosti pastvin, které si určitě užijí rodiny s dětmi i ti, kteří mají rádi přírodu. Nachystána je zážitková stezka plná zajímavých zastavení, jarmark i živá hudba. Dorazí také sám Středohoř. Více ZDE.

V kočičím útulku v Dobříni pořádají v sobotu Den otevřených dveří, který jako obvykle spojili s bazárkem ve prospěch útulku. Přijďte si vybrat – pomůžete dobré věci. Více ZDE.

V Úštěku si dají v sobotu dostaveníčko běžci všech věkových kategorií – od školáků až po veterány. Poběží se totiž kolem jezera Chmelař. Na vítěze čekají medaile, všichni dostanou diplom a pro děti jsou tradičně nachystané sladkosti. Více ZDE.

V Malých Žernosekách budou v sobotu slavit “Den dětí.” Se svými ratolestmi můžete od 10 hodin dorazit na zdejší fotbalové hřiště. Připraveny jsou ukázky sportů, pouťové atrakce a soutěže.

V Libochovicích mají v sobotu Rozloučení s létem. Proběhne v městském parku – a bude to veliká paráda pro děti i dospělé. Nachystány jsou soutěže, pouťové atrakce, klaun, kouzelníci a mnoho dalšího. Více ZDE.

V neděli 6. září jste zváni do roudnického parku Josefa Hory. Od 10 hodin se tu budou loučit s prázdninami. Zábavný program pro děti zajistí hasiči, záchranáři a policie. Více ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU