Čtvrtek, 28 března, 2024
7.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Ústečtí tesaři postupují do republikového finále

ÚSTÍ N. L.: Ústečtí tesaři postupují do republikového finále

Velkého úspěchu dosáhli zástupci Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické z Ústí nad Labem v českém oblastním kole oborové soutěže „Tesař roku 2023“. To pro území Čech probíhalo ve dnech 11. a 12. ledna v Jaroměři.

Žáci 3. ročníku Jiří Paul a Richard Mácha předvedli své tesařské umění a v konkurenci zástupců 13 škol z území Čech obsadili výborné 3. místo, které je posouvá do republikového finále. To se i s mezinárodní účastí uskuteční v průběhu března v Brně.

Soutěž se skládala z části teoretické, ve které byli ústečtí žáci bezchybní a také nejrychlejší. V praktické části se vyskytla menší chyba, která je posunula na konečnou bronzovou pozici. Po odborné stránce přípravu obou žáků vedl učitel odborné výchovy Roman Halbich, procvičování, dozor a dohled na soutěži zajišťoval Ladislav Štrobl.

„Děkuji všem zúčastněným aktérům za odpovědný přístup v rámci přípravy na soutěž a našim úspěšným budoucím tesařům za předvedený výkon a reprezentaci naší školy a celého Ústeckého kraje. Držím jim palce do finálového klání,“ okomentoval úspěch svých žáků ředitel školy Vítězslav Štefl.

Zdroj: https://www.kr-ustecky.cz/, https://www.stsul.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU